De ideale afsluiting voor jouw hond

01 Jan Door Dierenhelpen.nl

Wil je vermijden dat jouw hond in de keuken komt, of wil je niet dat jouw hond bij de pasgeboren baby of het zwangere teefje in de buurt komt? Rent jouw hond graag heen en weer over de trap en maakt dit jou gek? Of wil je toch een speciale plek voor jouw hond creëren? Dit kan je allemaal doen met behulp van een hondenhek. Wil je graag meer informatie over dit hekje? Lees dan vooral verder!

Wat is een hondenhek?

Voordat ik verder in detail treed over waarvoor dit hondenhek gebruikt wordt, vertel ik je graag eerst wat dit hulpmiddel precies is. Dit is namelijk een hekje, een afsluiting, die gemaakt is voor honden. Deze zou je eventueel kunnen vergelijken met een traphekje voor een baby. Het verschil tussen de twee is dat een hondenhek speciaal is gemaakt voor honden. Deze hekken komen in verschillende merken, uitvoeringen en groottes. Het is aangeraden om voor je aankoop even onderzoek te doen naar welk hek er geschikt is voor jouw hond.

Waarvoor gebruikt men een hondenhek?

Zoals hierboven vermeld zijn er vele manieren waarop een hondenhek kan worden gebruikt. Ze worden vooral gebruikt voor deze redenen.

Bescherming

Je kunt een hondenhek bijvoorbeeld gebruiken om dieren, mensen of jouw baby te beschermen tegen jouw nieuwsgierige hond. Niet alle honden zijn allemaal zo voorzichtig, mocht jouw hond dit niet zijn kan een zo'n hek jou baat bieden.

Eigen paradijs

Wil je graag een speciaal plekje creëren voor jouw hond? Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn als jouw teefje net bevallen is. Zo kan de moeder hond op haar gemak voor haar puppies zorgen zonder stress te hebben van vele bezoekers of andere huisdieren.

Afsluiting

Heb je een kelder, trappen, of misschien een kamer waar je jouw hond liever niet in wilt? Dan kan je dit voorkomen met behulp van een honden hek. De weg is geblokkeerd voor jouw hond en die kan daarom niet deze kamer in.

Hoe bevestig je een honden hek?

Heb je jouw ideale honden hek gevonden, maar weet je niet hoe je deze moet monteren? Geen zorgen, want hier is een korte uitleg hoe dit precies moet.

Een hek met plakkertjes.

Dit is een honden hek die je met behulp van stevige plakkertjes op de gewenste plaats plakt. Wat de ideale hoogte is, is meestal terug te vinden in de beschrijving van jouw honden hek. Dit kan namelijk verschillen tussen de verschillende uitvoeringen. Ik raad je aan om ervoor te zorgen dat de plaats waar je jouw honden hek wil hangen schoon is gemaakt, voordat je hem ophangt.

Een hondenrek met uitschuifbare poten

Dit is een ander soort uitvoering van hondenhek. Deze plaats je iets anders dan die met plakkertjes. Deze bevestig je door wederom eerst de gewenste hoogte te vinden en daarna de poten los te schroeven, totdat deze op de grond staan. Vervolgens schroef je de pootjes weer vast. Op YouTube staan verschillende uitleg video´s over het monteren van de verschillende hondenhekjes. Dit heeft mij enorm geholpen toen ik mijn hekje moest monteren.

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over hondenhekjes, zodat jouw hond vanaf nu een mooie, afgebakende, eigen plek heeft. Mocht je meer willen weten, ontdek je op deze website over honden een hoop andere informatie.